Waarom is Next Generation Green Meat zo innovatief en duurzaam ?
Veel plantaardige vleesvervangers zijn gebaseerd soja, rijst en andere bonen. Deze ingrediënten worden vaak geïmporteerd uit verschillende delen van de wereld. Hoewel ze bijdragen aan een duurzamer voedselsysteem, zijn er enkele aandachtspunten bij deze producten.

Een veelgehoorde kritiek is de bijsmaak van de gebruikte eiwitten. Om dit te maskeren, worden vaak zout, specerijen en verschillende additieven toegevoegd. Dit leidt tot lange ingrediëntenlijsten waardoor ze niet voldoen aan de eisen van een clean label. Daarnaast is het mondgevoel van deze producten niet altijd optimaal, wat hun aantrekkingskracht kan beperken.
Ook op het gebied van voedingswaarde zijn er verbeterpunten. Veel van deze alternatieven missen essentiële aminozuren, vitamine B12 en belangrijke vetzuren zoals enkelvoudige en meervoudige onverzadigde vetzuren. Hierdoor bieden ze niet altijd een volwaardige vervanging voor dierlijke producten en zijn ze minder gezond dan wordt gedacht.
Bij het ontwikkelen van plantaardige alternatieven draait het om meer dan alleen duurzaamheid vanuit milieu optiek. Een goed alternatief moet niet alleen bijdragen aan een beter milieu, maar ook lekker smaken, een aangename textuur hebben én een waardevolle voedingsbron zijn. Zo creëren we producten die niet alleen goed zijn voor de planeet, maar ook voor jou.